2019-ben is megtekintettük a BUSWORLD kiállítást

A Magyar Közlekedési Szövetség immáron 4. alkalommal szervezte meg a BUSWORLD kiállítás megtekintését célzó szakmai utazást. A kétévente - idén először Brüsszelben - megrendezésre kerülő nagyszabású kiállításra a szövetség csaknem valamennyi tagja delegált utazót.
A kiállításon számos buszgyártó, forgalmazó, valamint alkatrészgyártó cég standjának felkeresésére volt alkalmunk. Így nemcsak a hazánk különböző városaiban – azaz szövetségünk tagjainál is – megtalálható autóbuszgyártók legújabb járműveinek, hanem a jövő közösségi közlekedési eszközeinek, az elektromos buszok legújabb generációinak megtekintésére, technológiai jellemzőinek megismerésére is lehetőségünk nyílt.
 
Az EvoBus Hungária Kft. – mint a Magyar Közlekedési Szövetség egyik tagja – meghívására a delegáltaknak a DAIMLER standja és tevékenysége, valamint a helyszínen kiállított Mercedes és Setra  autóbuszok műszaki jellemzői és fejlesztésének körülményei is bemutatásra kerültek.  A kiállítás résztvevői amellett, hogy a buszokat kívülről és belülről is megtekinthették, azok üléseit kipróbálhatták, egy-egy jármű – pl. VOITH elektromos busz – tesztvezetésén is részt vehettek.
A rendezvényen bemutatásra került a magyar-kínai kooperációban kifejlesztésre került IKARUS-CRRC CItyPioneer IC 1211 típusú, 12  méteres elektromos busz is.
 
A BUSWORLD amellett, hogy idén is kiváló lehetőséget nyújtott a piacon jelen lévő gumikerekes járművek körének feltérképezésére, a szövetség tagjainak egymás megismerését, a szakmai tapasztalataik megosztását is jelentette.   

 

Képgaléria