A szövetség tagjai

A Magyar Közlekedési Szövetség tagjai:

1. BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhelye: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u.19.-21.

A Budapesti Közlekedési Központ a főváros mobilitásmenedzsereként közlekedésszervezői, megrendelői, irányítói, közlekedés- és komplex közterületfejlesztői feladatokat lát el. A Fővárosi Önkormányzat elvárásainak megfelelően, a fenntartható környezeti elvek, valamint az utasok, ügyfelek igényeinek figyelembevételével aktívan részt vesz olyan nemzetközi közlekedésszakmai szervezetekben, amelyek a megújuló technológiák és közlekedési megoldások terjesztésével, tudásmegosztással támogatják Budapest közlekedési rendszerének fejlesztését.

További információ: www.bkk.hu2. BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhelye: 1106 Budapest Fehér út I/B

A BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot 1997-ben a BKV Zrt. 100%-os tulajdonú társaságként alapította, a korábban több helyen működtetett BKV Zrt.-s vasúti járműjavító kapacitások összevonásával.
A Társaság az 1970-ben létrehozott BKV Vasúti Járműjavító Főműhely utódaként a magyarországi villamos, elővárosi és metrójárművek, azok fődarabjainak és az ezekhez kapcsolódó speciális alkatrészek javításával, gyártásával foglalkozik. Tevékenységük az utóbbi években kiegészült a vasúti kitérők gyártásával, trolibusz, autóbusz járművek javításával, honosításával és ezeknek a járműveknek az esztétikai felújításával.

Egyik legnagyobb értéküknek az egyedülálló szakemberállományukat tartják, ehhez illeszkedve a Kft. területén, megalakítása óta folyamatosan szakirányú szakmunkásképzés folyik. Fő megrendelőjük a BKV Zrt., de speciális szolgáltatásai révén az ország jelentősebb villamos járművét és autóbuszát üzemeltető vállalatával kapcsolatban áll.


További információ: www.vjsz.hu


3. Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhelye: 1980 Budapest Akácfa u. 15.

Az évente mintegy 1,4 milliárd utast szállító BKV Zrt. 4 nagy ágazatot (autóbusz, villamos, metró, trolibusz) működtet integrált rendszerben. Ezen túlmenően - az elsősorban idegenforgalmi jelentőségű - fogaskerekű vasutat, a siklót, a libegőt és a hajózást is fenntartja. A BKV Zrt. saját és jogelődjei múltját két múzeum fenntartásával és nosztalgiajáratok üzemeltetésével is őrzi.

További információ: www.bkv.hu

 

4. DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhelye: 4024 Debrecen Salétrom u. 3.

Az 1884 óta működő DKV Zrt. napjainkban az egyik legmodernebb járműparkot üzemelteti hazánkban. A környezetkímélő közlekedési járműveket az elmúlt évben 97 millió utas vette igénybe Debrecenben.
Közösségi közlekedéssel a zöld környezetért
Az Euro 5-ös valamint Euro 6-os környezetvédelmi besorolású motorokkal rendelkező autóbuszainknak köszönhetően mintegy 5 tonnával, míg az új villamosvonal megvalósulásával további 700 kilogrammal csökkent a károsanyag-kibocsátás a városban éves szinten.

Járműveink:
122 darab Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású motorral rendelkező alacsonypadlós autóbusz,   6 db Euro 6-os környezetvédelmi besorolású motorral rendelkező alacsonypadlós autóbusz,
29 darab villamos, melyből 18 alacsonypadlós
27 darab trolibusz, melyből 21 alacsonypadlós

Okos megoldások

A helyi közösségi közlekedésben elsőként Debrecenben indult el az elektronikus jegyrendszer. A Cívis város lakói és az ide látogató turisták már az elektronikus személyigazolványra vásárolt bérlettel és napijegyekkel veheti igénybe a közlekedési társaság szolgáltatásait.
Az utasok kényelmesen és gyorsan, akár otthonról is vásárolhatnak bérletet vagy napijegyet új típusú személyi- vagy diákigazolványukkal a DKV Zrt. online felületén.
A debreceni Smart City elképzelésekhez igazodva a DKV Zrt. folyamatosan fejleszti a valósidejű utastájékoztatási rendszerét és bővíti a kényelmes és gyors utaskiszolgálást biztosító lehetőségeket. Az utasok a valósidejű menetrendről a TransitDKV mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

További információ: www.dkv.hu

 

5. EvoBus Hungária Kft.
Székhelye: 1133 Budapest Kárpát utca. 21.

Telephelye: 1117 BudapestHunyadi János út 6.

Az EvoBus Hungária Kft. a Daimler Buses európai leányvállalatának, az EvoBus GmbH-nak a magyarországi vezérképviseleteként, négy márkát képvisel:  Mercedes-Benz és Setra típusú autóbuszok forgalmazásával, OMNIplus szerviz hálózattal és BusStore használt autóbusz üzletágával egy széles körben tevékenykedő szolgáltató az európai és a globális autóbusz piacon. Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően tartóst megoldásokat tud biztosítani a jövő mobilitási kihívásaira. A Daimler autóbusz  üzletágán belül Európa legnagyobb autóbusz gyártóját és az egyik vezető globális szereplőt képviseli a magyar piacon, törekedve arra, hogy minél nagyobb részt tudjon vállalni a hazai autóbuszpark modernizálásában az üzemeltetők és az utazóközönség megelégedésére.

További információ: https://www.evobus.com/hu-hu/

           

 

 6. FŐMTERV Zrt.
Székhelye: 1024 Budapest Lövőház u. 37.

A FŐMTERV 1950-ben alakult és az elmúlt hét évtizedben sikeresen ötvözte a sok éves tapasztalat és a mérnöki tradíció értékeit a folyamatos műszaki megújulás és a változó piachoz történő alkalmazkodás képességével. A hagyományokon alapuló cégkultúra minden belépő fiatal számára természetessé tette a komplex gondolkodás és a tervezési folyamat egészének átlátása iránti igényt. A valamennyi szakterületen meglévő rutinos, felkészült és tapasztalt szakember gárda a sikeres projektek záloga. A koncepció tervektől, rendszertervektől kezdődően a kiviteli tervek készítéséig a teljes tervezési folyamat házon belül zajlik. A FŐMTERV komplexitása biztosítja, hogy egy létesítmény minden szakága egy tervezői műhelyen belül készülhessen el.
Az összetett közlekedési létesítmények terén a teljes körű út-, vasút-, forgalomtechnikai tervezés mellett közlekedési rendszerek koncepcionális kidolgozása, hálózati elemzések, szimulációk is készülnek. A közmű területen a víz-, csatorna-, gáz-, távfűtés-, elektromos hálózat tervezése mellett közvilágítás, gépészet egészíti ki a palettát. A híd és műtárgytervezés felöleli a támfalaktól és kisműtárgyaktól kezdve a folyami hidakon át az olyan egyedi létesítmények műtárgyait, mint a metróállomások és az aluljárók. Geotechnikai részlegünk saját laboratóriumunkban vizsgálja a földtani mintákat.
A FŐMTERV az 1992-es privatizáció során saját dolgozói tulajdonába került. Az azóta eltelt közel 30 évben kiegyensúlyozott működésével, 300 fő körüli létszámával, éves mintegy 5mrd forintos forgalmával cégünk megbízható partner az infrastrukturális tervezés területén, meghatározó szereplő a magyarországi munkákban.
Szakmánk iránti elhivatottsággal és felelősséggel, a nagy múltú magyarországi mérnöki hagyományok folytatásaként végezzük munkánkat hétköznapjainkban.


További információ: http://www.fomterv.hu/

 

 

7. INTER TAN-KER Zrt.
Székhelye: 1045 Budapest Istvántelki u.8.

Az INTER TAN-KER Zrt. jogelődje 2002-ben alakult INTER TAN-KER Kft. néven.  Az INTER TAN-KER Zrt. kiemelt küldetésének tekinti a kormányzat, az önkormányzatok, multinacionális, valamint kis- és középvállalatok munkájának segítését a közlekedés területén. A vállalat meghatározó szerepét a közlekedés területén felmerülő igények magas színvonalon való teljesítésével, valamint előremutató megoldások bevezetésével érte el.  A magyar és nemzetközi közlekedési ipar részére jól használható, stabil, megbízhatóan és hatékonyan működő rendszerek tervezését és kivitelezését kiemelkedő szaktudással rendelkező munkatársak garantálják. Az INTER TAN-KER Zrt. sikerének alapvető feltétele, egyúttal működésének legfontosabb célja, hogy partnerei és megrendelői részére korszerű és versenyképes szolgáltatásokat nyújtson, valamint ezek minőségét folyamatosan javítsa. 
 

További információ: www.intertanker.hu 

 

8. Kaposvári Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhelye: 7400 Kaposvár Cseri út 16.


A Kaposvári Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1994. július 1-jén általános jogutódlással alakult. 2006-ban 100%-os önkormányzati tulajdonba került. Ezt követően a városvezetés megalapította a Kaposvári Közszolgáltató Holding Zrt-t, mely 2011-től a társaságnak egyedüli részvényese. Feladatunk - a Kaposvár Megyei Jogú Várossal kötött Közszolgáltatási Szerződés alapján - a város közigazgatási területén a helyi menetrend szerinti autóbusszal végzett személyszállítás kizárólagos joggal történő biztosítása, az utasbiztonság figyelembevételével, és az ezzel összefüggő egyéb tevékenységek elvégzése.

További információ: www.kaposbusz.hu

 

 

9. Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.
Székhelye: 6000 Kecskemét Paul Lechler u. 2.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az egyszemélyes tulajdonában álló Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.-t kizárólagos joggal 2020. január 1-jétől jelölte ki Kecskemét megyei jogú város autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásával kapcsolatos közlekedésszervezési feladatainak ellátására.
Társaságunk 2020. január 1-től a pályázat útján kiválasztott partnerével, az Inter Tan-Ker Zrt.-vel közösen látja el Kecskemét közigazgatási határán belül az autóbusszal végzett helyi menetrendszerinti személyszállítási szolgáltatást.

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. feladata
-    a hálózat és menetrend kialakítása,
-    a szolgáltatás tervezése, szervezése és megrendelése,
-    a szolgáltatás operatív lebonyolítása,
-    az utastájékoztatás tervezése, végrehajtása, a hozzá tartozó informatikai rendszerek üzemeltetése,
-    a megállóhelyi és fedélzeti ellenőrzés végrehajtása,
-    az értékesítési és kereskedelmi feladatok ellátása,
-    a szolgáltatás végrehajtásának minőségi és mennyiségi ellenőrzése,
-    a különböző személyszállítási közszolgáltatási alágazatok által nyújtott szolgáltatások integrációja.


További információ: https://keko.hu/

 

 

10. Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft.
Székhelye: 1052 Budapest, Bécsi utca 5.

A Közlekedés Kft.-t 1990 januárjában 9 hazai tervező vállalat, 3 külföldi tervező vállalat és 3 mérnök alapította a városi közlekedés szakterületén. Az alapítás óta eltelt 30 év alatt, átlagosan 45 fős, a szakterületén széles körben jó nevet szerzett cég jött létre. A Kft. az eltelt idő alatt szoros eredményes együttműködést, állandó bel-és külföldi partnerkapcsolatokat alakított ki számos tervezővel, megrendelővel.
A tervezési tevékenység a stratégiák és tanulmányok tervezésétől a kiviteli tervek készítéséig terjed tervezői művezetésig bezárólag. Ezen túlmenően a Kft. szakértő és tanácsadói tevékenységet is folytat, illetve szerepet vállal közlekedési vonatkozású kutatás-fejlesztési feladatokban is. Példaként megemlítjük a Nemzeti Közlekedésfejlesztési Stratégiát (NKS) és Budapest Közlekedési Rendszerének Fejlesztési Tervét (BKRFT). A városi fenntartható mobilitás tervezése (SUMP) mellett, smart szolgáltatások, az önvezető járművek közlekedése, nagysebességű tesztpálya, mikro mobilitás a városban, az autómegosztás kérdései, munkahelyi mobilitás tervezés, az igényvezérelt, zöld közösségi közlekedés tervezése is szakterületeink közé tartozik. A főváros mellett Debrecenben, Kecskeméten, Szegeden, Sopronban, Esztergomban, Bicskén, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Balatonfüreden, Veszprémben, Zala megyében stb. is láttunk el tervezési feladatokat. Terveztünk Zágrábban és Belgrádban is. Jelenleg folyamatban van a Balaton és vonzáskörzetében található települések közlekedésfejlesztésének készítése is, területrendezési, ökológiai, turisztikai és dekarbonizációs lépések egyaránt.

További információ: www.kozlekedes.hu

 

11. Magyar Közlekedési Tervező és Mérnöki Kft.
Székhelye: 2040 Budaörs Komáromi u. 22.

A Magyar Közlekedési Tervező és Mérnöki Kft. 2006 óta végez mérnöki, tervezési és műszaki tanácsadói tevékenységét a Műszer Automatika Cégcsoport tagjaként. Alapításának célja, hogy partnerei számára teljes körű szolgáltatásokat nyújtson közlekedéstervezői tevékenységekhez, amely területen magyarországi és külföldi referenciákkal egyaránt rendelkezik.
A tervezői és konzultációs tevékenységen kívül a cég közlekedési szakértői és tanácsadói tevékenységet is folytat közlekedési projektek megvalósítása során. Tevékenységi köre felöleli a közlekedési tervezési és mérnöki szolgáltatásokat, beleértve megvalósíthatósági tanulmányok, tervek készítését és a projekt megvalósítás tervezői művezetését, műszaki, gazdasági, mérnöki lebonyolítását.

További információ: www.muszerautomatika.hu12. Miskolc Városi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhelye: 3527 Miskolc, Szondi György u. 1.

Miskolcon a vidéki városok között elsőként 1897. július 10-én indult útjára az első villamos a Tiszai pályaudvar és a Veres templom között, amelyen az első nap már 7 615 fő utazott. A városon belüli menetrendszerű autóbusz-közlekedés 1948. november 17-én indult el. A miskolci közösségi közlekedés fejlődéstörténetében jelentős állomás volt az 1954-es esztendő, amikor a két, addig önálló irányítású autóbusz és villamos üzemágat Miskolci Közlekedési Vállalat (MKV) néven egy szervezetbe integrálták. Ebben a szervezeti felállásban működött a vállalat 1994-ig, amikor Miskolc város önkormányzata – 100%-os saját tulajdonrésszel – részvénytársasággá alakította. Az MVK Zrt. 2006 óta a Miskolc Holding tagvállalata. Napjainkban: Az MVK Zrt. látja el Miskolc város és Felsőzsolca közösségi közlekedését. Autóbusz-közlekedés: 40 viszonylat, 166,7 km-es vonalhálózaton 148 db autóbusz. Villamosközlekedés: 2 viszonylat és 11,6 km-es villamos hálózaton 31 db villamos.


További információ: www.mvkzrt.hu

 

13. Siemens Mobility Kft.
Székhelye: 1143 Budapest Gizella út 51-57.

A Siemens Mobility Kft. a Siemens tulajdonában lévő, függetlenül működő vállalat. A közlekedési megoldások területén több mint 160 éve vezető szerepet betöltő Siemens Mobility folyamatosan fejleszti portfólióját a gördülő állomány, vasúti automatizálás és villamosítás; intelligens közlekedési rendszerek, az ezekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások, valamint a szoftverfejlesztés területén. A digitalizáció révén a Siemens Mobility világszerte lehetővé teszi a közlekedési szolgáltatók számára az intelligens infrastruktúra kialakítását, a fenntartható értékteremtést a teljes termékéletciklusra, valamint növeli az utasélményt és garantált rendelkezésre állást biztosít.


További információ: www.siemens.hu/mobilty14. Szegedi Közlekedési Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhelye: 6720 Szeged Zrínyi u. 4-8.

Szegeden jelenleg két közösségi szolgáltató (az önkormányzati tulajdonú Szegedi Közlekedési Kft. és az állami tulajdonú VOLÁNBUSZ Zrt.) végzi az utasok szállítását.
Az SZKT-nak a villamosok és trolibuszok üzemeltetésén túl a városban működő fizető parkolási rendszer fenntartása is feladata.

További információ: www.szkt.hu

 

15. T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft.
Székhelye: 2800 Tatabánya, Győri út 23.

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 263/2015. (XII.17.) számú határozata értelmében Tatabánya helyi közlekedését az önkormányzat saját tulajdonú társasággal kívánta megvalósítani, így 2015. decemberében megalapításra került a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft.
A közlekedési társaság 2018. január 1-én indította útjára az első tatabányai helyi járatos autóbuszt. Folyamatos fejlődésnek köszönhetően nem csak csendes, környezetbarát, biztonságos, kényelmes buszparkkal biztosítjuk a mindennapos utazás lehetőségét a lakosoknak, hanem modern, pontos utas tájékoztató rendszer is kialakításra került.
A közlekedési társaság a központi adminisztratív funkcióik tekintetében a T-SZOL Zrt. háttér-infrastruktúrájára tud támaszkodni, erre tekintettel a társaság hatékonyan, elsősorban a közlekedésszakmai feladatokra fókuszálva működik.

További információ:  www.tbusz.hu

 

 16. TTDExpert Fővállalkozói Zrt.
Székhelye: 1144 Budapest Gvadányi utca 61-65.

A TTDExpert Fővállalkozói Zrt. jogelődje, a Tóth T. D. Fővállalkozói és Mérnökiroda Kft. 1997 októberében alakult.
Cégünk tevékenységének két fő ágazata van, a fővállalkozás és lebonyolítás, illetve a vágányépítési munkák gyakorlati kivitelezése. Az elmúlt években számos városi vasútépítési tenderen vettünk részt, ennek köszönhetően összetett, nagy szervezőkészséget igénylő feladatok ellátásában is van gyakorlatunk. Kiemelkedő szerepünk van a budapesti Metrók felújítási és építési munkáin. Cégünk végezte a Bp. 2. sz. kelet-nyugati metró rekonstrukciója keretén belül az alagúti vágányépítés projekt irányítását. A 2014-ben átadott Budapesti 4-es sz. metróvonal I. szakasz kivitelezésében a nagy nemzetközi vállalkozások mellett a „Co-08 Alagúti és felszíni (járműtelepi) vágányok építése” szerződést a Tóth T.D. Kft. mint 100%-ban hazai KK vállalkozás nyerte el.
A 4-es metró alagúti vágányait a hagyományos vágányépítési technológiától eltérően, új, korszerűbb és a vasúti pálya minden vonatkozásában jelentősen jobb minőséget biztosító „top-down” technológiával építettük.
Szerepet tudtunk vállalni más Megyejogú Városok villamoshálózatának fejlesztésében is, így Debrecenben és Szegeden. Fővállalkozói munkánk során tapasztalatot szereztünk műtárgyak, közművek, közúti létesítmények kivitelezésében. Legutóbbi munkánk között szerepelt a Nagykörúti felépítményváltásos pályafelújítása az Oktogon és a József utca között, valamint a Corvin negyed és Goldmann György tér között újszerű előregyártott vasbetonelemekkel, melynek folytatását 2020-ban végezzük el a Karinthy Frigyes úti csomópontig.

Szakembereink kiemelkedő projekteken szereztek másirányú gyakorlatot is az építőipar valamennyi területén, útépítés, autópályaépítés, hídépítés, magasépítés, vagy akár vízépítési munkák terén.

 

17. Tüke Busz Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhelye: 7634 Pécs, Nyugati ipari út 8.

A Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Tüke Busz Zrt.) tulajdonosa 100%-ban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. A Tüke Busz Zrt. fő tevékenysége a Városi, elővárosi szárazföldi személyszállítás (TEÁOR 4931) Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén. A cég szolgáltatását Pécs város lakossága és az agglomerációs területekről érkező utasok részére biztosítja.


További információ: www.tukebusz.hu

 

18. V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.
Székhelye: 8200 Veszprém, Házgyári út 1.

A V-Busz Kft. -t Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata hívta életre 2018-ban, hogy 2019. január elsejétől a helyi lakosok és az idelátogatók partnereként megbízható, kiszámítható és az utasok érdekeit szem előtt tartó városi közösségi közlekedési rendszert alkosson és működtessen Veszprémben.

 

 További információ: https://vbusz.hu/

19. VIV Csoport
Székhelye: 1077 Budapest, Bethlen Gábor utca 21-23.

A VIV Csoport alapvetően Magyarországon és Németországban, valamint a környező országokban végez fővállalkozási, tervezési, kivitelezési és karbantartási tevékenységet. Elektromos kivitelezés területén 35 kV-os feszültségszintig végezzük erősáramú és gyengeáramú villamos rendszerek szerelését, telepítését és üzembe helyezését. Az általunk szerelt rendszerek műszaki és minőségi színvonalát biztosítja a Bicskén 5200 m2-en működő berendezésgyártó bázisunk, amely elsősorban kis- és középfeszültségű berendezéseket gyárt részben hazai, részben külföldi megrendelőknek, ismert világcégek készülékeinek, berendezéseinek felhasználásával. Az üzem a hazai közlekedési hálózatokba lehelyezésre kerülő elosztóberendezések mellett gyárt vasúttechnikai berendezéseket és részegységeket is, elsősorban uniós partnereink részére. Az ipari területeken megjelenő magasabb műszaki igényeknek való megfelelés érdekében rendelkezünk pl. fiókos rendszerű elosztóberendezések gyártásához szükséges engedélyekkel, gyári jóváhagyással és tapasztalattal.
Cégcsoportunk megkülönböztetett figyelmet fordít a hazai közlekedési vállalatokkal való üzleti- és szakmai együttműködésre, amelynek eredményeként több mint 25 éves alapításunk óta jelentős és sikeres trolibusz, villamos, metró projektek megvalósításában vettünk és veszünk részt.


További információ: www.viv.hu