A szövetség tagjai

A Magyar Közlekedési Szövetség tagjai:

1. BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhelye: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u.19.-21.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros mobilitásmenedzsereként közlekedésszervezői, megrendelői, forgalomfelügyeleti, irányítói, közlekedés- és komplex közterületfejlesztői feladatokat lát el. A BKK nemcsak a budapesti közösségi közlekedés megszervezéséért, hanem a főváros teljes közlekedési láncolatéért felel. Továbbá a BKK szedi be a közösségi közlekedési menetdíjbevételeket, valamint jegyellenőrzési és utastájékoztatási tevékenységet is végez. A BKK a közlekedési igények és a közlekedési mód választásának befolyásolásával, a környezetterhelés csökkentésével, az esélyegyenlőség erősítésével, a biztonságos kiszámítható és integrált közlekedési rendszer kiépítésével és üzemeltetésével hozzájárul Budapest és térségének fenntartható, élhető, vonzó és egészséges városi környezetének kialakításához. A Fővárosi Önkormányzat elvárásainak megfelelően, a fenntartható környezeti elvek, valamint az utasok, ügyfelek igényeinek figyelembevételével aktívan részt vesz olyan nemzetközi közlekedésszakmai szervezetekben, amelyek a megújuló technológiák és közlekedési megoldások terjesztésével, tudásmegosztással támogatják Budapest közlekedési rendszerének fejlesztését.

További információ: www.bkk.hu

 2. BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhelye: 1106 Budapest Fehér út I/B


A BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot 1997-ben a BKV Zrt. 100%-os tulajdonú társaságként alapította, a korábban több helyen működtetett BKV Zrt.-s vasúti járműjavító kapacitások összevonásával.
A Társaság az 1970-ben létrehozott BKV Vasúti Járműjavító Főműhely utódaként a magyarországi villamos, elővárosi és metrójárművek, azok fődarabjainak és az ezekhez kapcsolódó speciális alkatrészek javításával, gyártásával foglalkozik. Tevékenységük az utóbbi években kiegészült a vasúti kitérők gyártásával, trolibusz, autóbusz járművek javításával, honosításával és ezeknek a járműveknek az esztétikai felújításával.

Egyik legnagyobb értéküknek az egyedülálló szakemberállományukat tartják, ehhez illeszkedve a Kft. területén, megalakítása óta folyamatosan szakirányú szakmunkásképzés folyik. Fő megrendelőjük a BKV Zrt., de speciális szolgáltatásai révén az ország jelentősebb villamos járművét és autóbuszát üzemeltető vállalatával kapcsolatban áll.


További információ: www.vjsz.hu

 


3. Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhelye: 1980 Budapest Akácfa u. 15.


Az évente mintegy 1,4 milliárd utast szállító BKV Zrt. 4 nagy ágazatot (autóbusz, villamos, metró, trolibusz) működtet integrált rendszerben. Ezen túlmenően - az elsősorban idegenforgalmi jelentőségű - fogaskerekű vasutat, a siklót, a libegőt és a hajózást is fenntartja. A BKV Zrt. saját és jogelődjei múltját két múzeum fenntartásával és nosztalgiajáratok üzemeltetésével is őrzi.

További információ: www.bkv.hu

 

 

 

4. Budapest Közút Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhelye: 1115 Budapest, Bánk bán utca 8-12.

A Budapest Közút Zrt tevékenységének alapvető célja, hogy biztosítsa a közlekedők igényeinek leginkább megfelelő infrastrukturális feltételeket ahhoz, hogy minél folyamatosabbá és biztonságosabbá tegye a közlekedést Budapest útjain. Ennek érdekében meghatározza és ellenőrzi a budapesti forgalmi rendet, üzemelteti a közúti jelzőlámpákat és az ezeket irányító fővárosi forgalomirányító központot.
Ellátja a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő utak, hidak, műtárgyak, Budapest teljes úthálózatán a forgalomtechnikai létesítmények, valamint a nem fővárosi tulajdonú, de a közösségi közlekedés által igénybe vett utak üzemeltetési és fenntartási feladatait.


Elvégzi közútkezelői feladataival kapcsolatos kivitelezési munkákat: többek között a hidakon, aluljárókban és más műtárgyakon, valamint az útszerkezetben jelentkező hibák javítását, az árkok, folyókák karbantartását, az útburkolati jelek fenntartását, felújítását, továbbá a forgalmi jelzőtáblák kihelyezését és cseréjét. Saját és külső kapacitás bevonásával komplex út, híd és műtárgy felújításokat is végez. Elbírálja a kezelt létesítményeken a bontással és építéssel járó kivitelezésekre vonatkozó kérelmeket, és útellenőri, valamint hídmesteri szolgálatot üzemeltet.


Közúti nyilvántartást vezet az általa üzemeltetett létesítményekről. A szolgáltatás központi „lelke” a KAPU webes térinformatikai portál, melyen keresztül az információ minden érintett részére eljuttatható. Ezen a rendszeren keresztül érhető el a teljes közúti nyilvántartás adattartalma: a forgalmi rend nyilvántartástól a kezelői határokon át, az utak állapotáig.
A Társaság felelős Budapest védett és korlátozott teherforgalmi övezetének kezeléséért, valamint feladatai közé tartozik a taxiállomások létesítésével, üzemeltetésével és ellenőrzésével kapcsolatos tevékenység is. A Budapest Közút parkolásgazdálkodási feladatokat is ellát: Üzemelteti a Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában levő P+R parkolókat, a Margitsziget északi parkolóját, a Rákóczi téri mélygarázst, valamint 2021 óta a kombinált közlekedési hálózat részeként eddig létesült B+R várakozóhelyeket is.


A Budapest Közút Mérnök igazgatósága a jelentős és bonyolult struktúrájú mérnöki feladatok műszaki ellenőrzésének és lebonyolításának szakértője. Kiemelkedő projektjei közt a legjelentősebbek az M4 metróvonal megvalósításának FIDIC mérnöki-, az M3-as rekonstrukciójának műszaki ellenőri és egyéb mérnöki, illetve a Széchenyi lánchíd műszaki ellenőri és egyéb mérnöki feladatainak ellátása. Az Igazgatóság tevékenységéért két alkalommal részesült Építőipari nívódíjban.

További információ: https://www.budapestkozut.hu

 

5. DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhelye: 4024 Debrecen Salétrom u. 3.

 

Az 1884. óta működő DKV Zrt. az egyik legmodernebb járműparkot üzemelteti hazánkban. A környezetkímélő közlekedési eszközöket, mintegy 100 millió utas vette igénybe az elmúlt évben Debrecenben.


Szlogenünk: Közösségi közlekedéssel a zöld környezetért.

Járművek

69 db Euro 5-ös alacsonypadlós, 31 db Euro 6D alacsonybelépésű, 34 db Euro 6D környezetvédelmi besorolású alacsonypadlós és 12 darab alacsonypadlós elektromos autóbusz. 26 db villamos, melyből 18 alacsonypadlós, illetve 24 db trolibusz, melyből 21 alacsonypadlós kivitelű.

A 2022-ben elkezdődött a flottacsere program, ami 2023-ban is folytatódik. 2024. végéig még további 20 db Mercedes-Benz Conecto szóló és 40 db Mercedes-Benz Conecto G csuklós autóbusz érkezik társaságunkhoz.

Okos megoldások

A helyi közösségi közlekedésben elsőként Debrecenben indult el az elektronikus jegyrendszer. A Cívisváros lakói és az ide látogató turisták már nem csak elektronikus személyigazolványra, hanem minden kártyatípusú igazolványra és városkártyára vásárolt bérlettel és napijeggyel is igénybe vehetik szolgáltatásainkat. Android vagy iOS rendszerű mobiltelefonokkal lehetőség van mobiljegy vásárlásra is, melyet az ajtóknál elhelyezett QR-kód segítségével érvényesíthetnek utasaink.

2021. decemberében, három forgalmas megállóhelyre telepített okosmegállókat a társaság, melyek segítségével várakozás közben elektronikus jegyet, vagy akár e-bérletet is lehet vásárolni.

Valós idejű utastájékoztatás

A DKV Zrt. részeként működő Smart City elképzeléseihez igazodva, folyamatosan fejlesztjük a valósidejű utastájékoztatási rendszereket és bővítjük a kényelmes és gyors utaskiszolgálást biztosító lehetőségeket. A TransIT mobil alkalmazás után további két felületen is elérhetővé tette a DKV Zrt. valós idejű utastájékoztatását. A társaság 2023-tól a menetrend.app mobiltelefonos alkalmazáson és a Google Térképen is megjelenteti ezeket az információkat az utasok számára.


További információ: www.dkv.hu

 

6. Omnibus Hungária Kft.

Székhelye: 1133 Budapest Kárpát utca. 21.

Telephelye: 1117 Budapest Hunyadi János út 6.

Az Omnibus Hungária Kft. a Daimler Truck AG európai leányvállalatának, az EvoBus GmbH-nak a magyarországi vezérképviseleteként és importőreként négy márkát képvisel: Mercedes-Benz és Setra típusú autóbuszok forgalmazásával, OMNIplus szerviz hálózattal és BusStore használt autóbusz üzletágával egy széles körben tevékenykedő szolgáltató az európai és a globális autóbusz piacon. Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően tartóst megoldásokat tud biztosítani a jövő mobilitási kihívásaira. A Daimler autóbusz üzletágán belül Európa legnagyobb autóbusz gyártóját és az egyik vezető globális szereplőt képviseli a magyar piacon, törekedve arra, hogy minél nagyobb részt tudjon vállalni a hazai autóbuszpark modernizálásában az üzemeltetők és az utazóközönség megelégedésére.

További információ: https://omnibushungaria.com


           

 

 7. FŐMTERV Zrt.

Székhelye: 1024 Budapest Lövőház u. 37.

A FŐMTERV 1950-ben alakult és az elmúlt hét évtizedben sikeresen ötvözte a sok éves tapasztalat és a mérnöki tradíció értékeit a folyamatos műszaki megújulás és a változó piachoz történő alkalmazkodás képességével. A hagyományokon alapuló cégkultúra minden belépő fiatal számára természetessé tette a komplex gondolkodás és a tervezési folyamat egészének átlátása iránti igényt. A valamennyi szakterületen meglévő rutinos, felkészült és tapasztalt szakember gárda a sikeres projektek záloga. A koncepció tervektől, rendszertervektől kezdődően a kiviteli tervek készítéséig a teljes tervezési folyamat házon belül zajlik. A FŐMTERV komplexitása biztosítja, hogy egy létesítmény minden szakága egy tervezői műhelyen belül készülhessen el.
Az összetett közlekedési létesítmények terén a teljes körű út-, vasút-, forgalomtechnikai tervezés mellett közlekedési rendszerek koncepcionális kidolgozása, hálózati elemzések, szimulációk is készülnek. A közmű területen a víz-, csatorna-, gáz-, távfűtés-, elektromos hálózat tervezése mellett közvilágítás, gépészet egészíti ki a palettát. A híd és műtárgytervezés felöleli a támfalaktól és kisműtárgyaktól kezdve a folyami hidakon át az olyan egyedi létesítmények műtárgyait, mint a metróállomások és az aluljárók. Geotechnikai részlegünk saját laboratóriumunkban vizsgálja a földtani mintákat.
A FŐMTERV az 1992-es privatizáció során saját dolgozói tulajdonába került. Az azóta eltelt közel 30 évben kiegyensúlyozott működésével, 300 fő körüli létszámával, éves mintegy 5mrd forintos forgalmával cégünk megbízható partner az infrastrukturális tervezés területén, meghatározó szereplő a magyarországi munkákban.
Szakmánk iránti elhivatottsággal és felelősséggel, a nagy múltú magyarországi mérnöki hagyományok folytatásaként végezzük munkánkat hétköznapjainkban.


További információ: http://www.fomterv.hu/

 

 

8. INTER TAN-KER Zrt.

Székhelye: 1045 Budapest Istvántelki u.8.

Az INTER TAN-KER Zrt. jogelődje 2002-ben alakult INTER TAN-KER Kft. néven.  Az INTER TAN-KER Zrt. kiemelt küldetésének tekinti a kormányzat, az önkormányzatok, multinacionális, valamint kis- és középvállalatok munkájának segítését a közlekedés területén. A vállalat meghatározó szerepét a közlekedés területén felmerülő igények magas színvonalon való teljesítésével, valamint előremutató megoldások bevezetésével érte el.  A magyar és nemzetközi közlekedési ipar részére jól használható, stabil, megbízhatóan és hatékonyan működő rendszerek tervezését és kivitelezését kiemelkedő szaktudással rendelkező munkatársak garantálják. Az INTER TAN-KER Zrt. sikerének alapvető feltétele, egyúttal működésének legfontosabb célja, hogy partnerei és megrendelői részére korszerű és versenyképes szolgáltatásokat nyújtson, valamint ezek minőségét folyamatosan javítsa. 
 

További információ: www.intertanker.hu  

9. Kaposvári Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhelye: 7400 Kaposvár Cseri út 16.


A Kaposvári Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1994. július 1-jén általános jogutódlással alakult. 2006-ban 100%-os önkormányzati tulajdonba került. Ezt követően a városvezetés megalapította a Kaposvári Közszolgáltató Holding Zrt-t, mely 2011-től a társaságnak egyedüli részvényese. Feladatunk - a Kaposvár Megyei Jogú Várossal kötött Közszolgáltatási Szerződés alapján - a város közigazgatási területén a helyi menetrend szerinti autóbusszal végzett személyszállítás kizárólagos joggal történő biztosítása, az utasbiztonság figyelembevételével, és az ezzel összefüggő egyéb tevékenységek elvégzése.

További információ: www.kaposbusz.hu

 

 

10. Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.

Székhelye: 6000 Kecskemét Paul Lechler u. 2.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az egyszemélyes tulajdonában álló Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.-t kizárólagos joggal 2020. január 1-jétől jelölte ki Kecskemét megyei jogú város autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásával kapcsolatos közlekedésszervezési feladatainak ellátására.
Társaságunk 2020. január 1-től a pályázat útján kiválasztott partnerével, az Inter Tan-Ker Zrt.-vel közösen látja el Kecskemét közigazgatási határán belül az autóbusszal végzett helyi menetrendszerinti személyszállítási szolgáltatást.

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. feladata
-    a hálózat és menetrend kialakítása,
-    a szolgáltatás tervezése, szervezése és megrendelése,
-    a szolgáltatás operatív lebonyolítása,
-    az utastájékoztatás tervezése, végrehajtása, a hozzá tartozó informatikai rendszerek üzemeltetése,
-    a megállóhelyi és fedélzeti ellenőrzés végrehajtása,
-    az értékesítési és kereskedelmi feladatok ellátása,
-    a szolgáltatás végrehajtásának minőségi és mennyiségi ellenőrzése,
-    a különböző személyszállítási közszolgáltatási alágazatok által nyújtott szolgáltatások integrációja.


További információ: https://keko.hu/

 

11. KF Service Solutions Kft.

Székhelye: 2440 Százhalombatta, belterület 2982/8. hrsz.

A KF Service Solutions Kft. több, mint 30 éves múlttal rendelkező gépjármű értékesítő, bérbeadó vállalkozás, cégcsoporton belül ugyanakkor vállal autóbuszos személyszállítást, autóbuszok, személygépkocsik márkafüggetlen szervizelését, javítását, vizsgáztatását is.
Szeretnénk kiemelni a cég két fő ágazatát az iBUS Hungary, és a KF Minibus brand-et, mint cégünk két alapvető és meghatározó arculat elemét.

 Az iBUS Hungary néhány évvel ezelőtt jött létre, mint az Anadolu Isuzu hivatalos autóbusz forgalmazója és márkaszervize. Mint a vállalatunk Isuzu márkára épülő brand-je, személyszállítást, Isuzu autóbuszok importálását, értékesítését, alkatrész beszerzését és értékesítését, illetve szervizszolgáltatását végzi. Büszkén jelenthetjük ki, hogy jelenleg az Isuzu kizárólagos importőrei vagyunk az országos kereskedelemben.A KF Minibus nevet viselő üzletágunkat 2019-ben indítottuk útjára, mely minibuszok átépítésével, felépítmény tervezéssel, egyedi kódrendszerű gyártásával, hazai és nemzetközi gépjármű értékesítéssel, illetve rövid és hosszútávú bérbeadásával foglalkozik. Értékesített modelljeink a KF Minibus nevet viselik, mely két fő jármű típusra, a Mercedes-Benz Sprinterre és a Renault Master-re épül.

12. "KÖZLEKEDÉS" Tervező Iroda Kft.

Székhelye: 1052 Budapest, Bécsi utca 5.

A Közlekedés Kft.-t 1990 januárjában 9 hazai tervező vállalat, 3 külföldi tervező vállalat és 3 mérnök alapította a városi közlekedés szakterületén. Az alapítás óta eltelt 30 év alatt, átlagosan 45 fős, a szakterületén széles körben jó nevet szerzett cég jött létre. A Kft. az eltelt idő alatt szoros eredményes együttműködést, állandó bel-és külföldi partnerkapcsolatokat alakított ki számos tervezővel, megrendelővel.
A tervezési tevékenység a stratégiák és tanulmányok tervezésétől a kiviteli tervek készítéséig terjed tervezői művezetésig bezárólag. Ezen túlmenően a Kft. szakértő és tanácsadói tevékenységet is folytat, illetve szerepet vállal közlekedési vonatkozású kutatás-fejlesztési feladatokban is. Példaként megemlítjük a Nemzeti Közlekedésfejlesztési Stratégiát (NKS) és Budapest Közlekedési Rendszerének Fejlesztési Tervét (BKRFT). A városi fenntartható mobilitás tervezése (SUMP) mellett, smart szolgáltatások, az önvezető járművek közlekedése, nagysebességű tesztpálya, mikro mobilitás a városban, az autómegosztás kérdései, munkahelyi mobilitás tervezés, az igényvezérelt, zöld közösségi közlekedés tervezése is szakterületeink közé tartozik. A főváros mellett Debrecenben, Kecskeméten, Szegeden, Sopronban, Esztergomban, Bicskén, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Balatonfüreden, Veszprémben, Zala megyében stb. is láttunk el tervezési feladatokat. Terveztünk Zágrábban és Belgrádban is. Jelenleg folyamatban van a Balaton és vonzáskörzetében található települések közlekedésfejlesztésének készítése is, területrendezési, ökológiai, turisztikai és dekarbonizációs lépések egyaránt.

További információ: www.kozlekedes.hu

 

 

13. Magyar Közlekedési Tervező és Mérnöki Kft.

Székhelye: 2040 Budaörs Komáromi u. 22.

A Magyar Közlekedési Tervező és Mérnöki Kft. 2006 óta végez mérnöki, tervezési és műszaki tanácsadói tevékenységét a Műszer Automatika Cégcsoport tagjaként. Alapításának célja, hogy partnerei számára teljes körű szolgáltatásokat nyújtson közlekedéstervezői tevékenységekhez, amely területen magyarországi és külföldi referenciákkal egyaránt rendelkezik.
A tervezői és konzultációs tevékenységen kívül a cég közlekedési szakértői és tanácsadói tevékenységet is folytat közlekedési projektek megvalósítása során. Tevékenységi köre felöleli a közlekedési tervezési és mérnöki szolgáltatásokat, beleértve megvalósíthatósági tanulmányok, tervek készítését és a projekt megvalósítás tervezői művezetését, műszaki, gazdasági, mérnöki lebonyolítását.

További információ: www.muszerautomatika.hu

 14.  Miskolc Városi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhelye: 3527 Miskolc, Szondi György u. 1.

Miskolcon - a vidéki városok között elsőként - 1897. július 10-én indult útjára az első villamos, amelyen az első nap már 7 615 fő utazott. A városon belüli menetrendszerű autóbusz-közlekedés 1948. november 17-én indult el.
A miskolci közösségi közlekedés fejlődéstörténetében jelentős állomás volt az 1954-es esztendő, amikor a két, addig önálló irányítású autóbusz és villamos üzemágat Miskolci Közlekedési Vállalat (MKV) néven egy szervezetbe integrálták. Ebben a szervezeti felállásban működött a vállalat 1994-ig, amikor Miskolc város önkormányzata - 100%-os saját tulajdonrésszel - részvénytársasággá alakította.
Az MVK Zrt. 2006. július 6. óta tagja az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok működtetésére létrehozott Miskolc Holding Zrt.-nek.
Jelenleg a társaság 165,2 km autóbusz-vonalhálózaton 36 autóbusz viszonylatot és 12,7 km hosszú villamos-vonalhálózaton 3 villamosviszonylatot üzemeltet. A belterületen lakók 79,8%-a 300 méteren, a külterületen lakók 94,8%-a 500 méteren belül érheti el a legközelebbi megállóhelyet. Munkanapokon átlagosan 200 ezer fő utast szállítanak a társaság járművei. A naponta forgalomba adott járművek száma 125 db jármű.
A városi közforgalmú közlekedés lebonyolítása közszolgáltató feladat, ezért a tevékenység ellátása nem nyereségorientált. A Társaság bevételei a viteldíjakból, Miskolc város hozzájárulásából és a kormány által a diákok és a nyugdíjasok utazását támogató fogyasztói árkiegészítésből képződnek. A Miskolci Városi Közlekedési Zrt. 2021. évi összbevétele 8 700 millió Ft volt. A bevételek 39%-a származik az önkormányzati támogatásból, 8%-a a kormányzat által adott fogyasztói árkiegészítésből és 53%-a saját bevétel.
Társaságunk kialakította és működteti az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási, az MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány szerinti környezetirányítási, az MSZ EN ISO 50001:2019 szabvány szerinti energiairányítási, valamint a 414/2020. (VIII.30.) kormányrendelet szerinti vasúti biztonságirányítási rendszerét. A vevői igények minél szélesebb körű kielégítése, az eredményesség növelése, valamint a környezeti hatások, az energiafelhasználás és a vasútbiztonsági kockázatok csökkentése érdekében gondoskodunk irányítási rendszereink folyamatos fejlesztéséről.

 


További információ: www.mvkzrt.hu

 

15.  Paksi Közlekedési Kft.

Levelezési cím: 7031 Paks, Pf. 94.
A Paksi Közlekedési Kft. Paks Város Önkormányzatának 100%-os tulajdonában álló közlekedési szolgáltatóként 2021. február 1. napjától látja el a város közösségi közlekedésének tervezését, szervezését és üzemeltetését. Társaságunk – az országban elsőként – kizárólag elektromos meghajtású járművekkel végzi közszolgáltatási feladatait annak érdekében, hogy a városvezetés által kijelölt víziónak megfelelően településünk az ország egyik legzöldebb okos városává fejlődjön.

A Paksi Közlekedési Kft. küldetésének tekinti a közösségi közlekedési szolgáltatások népszerűsítését és az egyéni közlekedési eszközök használatának visszaszorítását a településen élők között egy tisztább, élhetőbb város létrejöttének elősegítése céljából. A Társaság által egyre szélesebb körben alkalmazott valós idejű megoldások hatékony eszközt jelentenek e célok eléréséhez az utazási élmény, a kényelem növelése, és a szolgáltatás igénybevételének egyszerűsítése által.


További információ: https://paksbusz.hu

 

16.  Siemens Mobility Kft.

Székhelye: 1143 Budapest Gizella út 51-57.

A Siemens Mobility Kft. a nemzetközi Siemens-csoport tulajdonában lévő, függetlenül működő, önálló vállalat. A közlekedési megoldások területén Magyarországon több mint 135 éve vezető szerepet betöltő vállalat folyamatosan fejleszti portfólióját a gördülő állomány, vasúti automatizálás és villamosítás, az ezekhez kapcsolódó szervizszolgáltatások, valamint a világpiacra irányuló vasútdigitalizációs kutatás és fejlesztés területén. A digitalizáció révén lehetővé teszi a közlekedési szolgáltatók számára az intelligens infrastruktúra kialakítását, a fenntartható értékteremtést a teljes termékéletciklusra, valamint növeli az utasélményt és garantált rendelkezésre állást biztosít.


További információ: www.siemens.hu/mobilty

 17. Szegedi Közlekedési Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhelye: 6720 Szeged Zrínyi u. 4-8.


Szegeden jelenleg két közösségi szolgáltató (az önkormányzati tulajdonú Szegedi Közlekedési Kft. és az állami tulajdonú VOLÁNBUSZ Zrt.) végzi az utasok szállítását.
Az SZKT-nak a villamosok és trolibuszok üzemeltetésén túl a városban működő fizető parkolási rendszer fenntartása is feladata.

További információ: www.szkt.hu

 

 

 

18. T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft.

Székhelye: 2800 Tatabánya, Győri út 23.


Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 263/2015. (XII.17.) számú határozata értelmében Tatabánya helyi közlekedését az önkormányzat saját tulajdonú társasággal kívánta megvalósítani, így 2015. decemberében megalapításra került a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft.
A közlekedési társaság 2018. január 1-én indította útjára az első tatabányai helyi járatos autóbuszt. Folyamatos fejlődésnek köszönhetően nem csak csendes, környezetbarát, biztonságos, kényelmes buszparkkal biztosítjuk a mindennapos utazás lehetőségét a lakosoknak, hanem modern, pontos utas tájékoztató rendszer is kialakításra került.
A közlekedési társaság a központi adminisztratív funkcióik tekintetében a T-SZOL Zrt. háttér-infrastruktúrájára tud támaszkodni, erre tekintettel a társaság hatékonyan, elsősorban a közlekedésszakmai feladatokra fókuszálva működik.

További információ:  www.tbusz.hu

 

 

 19. TTDExpert Fővállalkozói Zrt.

Székhelye: 1144 Budapest Gvadányi utca 61-65.


A TTDExpert Fővállalkozói Zrt. jogelődje, a Tóth T. D. Fővállalkozói és Mérnökiroda Kft. 1997 októberében alakult.
Cégünk tevékenységének két fő ágazata van, a fővállalkozás és lebonyolítás, illetve a vágányépítési munkák gyakorlati kivitelezése. Az elmúlt években számos városi vasútépítési tenderen vettünk részt, ennek köszönhetően összetett, nagy szervezőkészséget igénylő feladatok ellátásában is van gyakorlatunk. Kiemelkedő szerepünk van a budapesti Metrók felújítási és építési munkáin. Cégünk végezte a Bp. 2. sz. kelet-nyugati metró rekonstrukciója keretén belül az alagúti vágányépítés projekt irányítását. A 2014-ben átadott Budapesti 4-es sz. metróvonal I. szakasz kivitelezésében a nagy nemzetközi vállalkozások mellett a „Co-08 Alagúti és felszíni (járműtelepi) vágányok építése” szerződést a Tóth T.D. Kft. mint 100%-ban hazai KK vállalkozás nyerte el.


A 4-es metró alagúti vágányait a hagyományos vágányépítési technológiától eltérően, új, korszerűbb és a vasúti pálya minden vonatkozásában jelentősen jobb minőséget biztosító „top-down” technológiával építettük.
Szerepet tudtunk vállalni más Megyejogú Városok villamoshálózatának fejlesztésében is, így Debrecenben és Szegeden. Fővállalkozói munkánk során tapasztalatot szereztünk műtárgyak, közművek, közúti létesítmények kivitelezésében. Legutóbbi munkánk között szerepelt a Nagykörúti felépítményváltásos pályafelújítása az Oktogon és a József utca között, valamint a Corvin negyed és Goldmann György tér között újszerű előregyártott vasbetonelemekkel, melynek folytatását 2020-ban végezzük el a Karinthy Frigyes úti csomópontig.

Alvállalkozóként vettünk részt az 3-a metró É-i és D-i szakasz vágányfelújítási munkáiban, jelenleg a Középső szakasz felújítása zajlik.
Az elmúlt években a cég stabilitása érdekében az építőipar más területei felé is nyitottunk.
Alvállalkozóként vállaltunk feladatokat a 3-as metró állomásainak bontási és szerkezetépítési munkálataiban.
A 2020-ban a hatvani vasútvonal rekonstrukciós munkái során az aszódi vasútállomás aluljárójának és a Breda patak hidjaink szerkezetépítési munkáit cégünk végezte.
2021-ben a Keleti pu. – Kőbánya Felső közötti 3. vágány vasúti pálya, biztosítóberendezés, műtárgy, magasépítési, villamos felsővezeték, zajvédelmi munkák végzésére kötött szerződésben vállalt 4 db vasúti híd felújítási munkáit végeztük el.


Dömsödön a Promenád (Soroksári Dunaág 200 m hosszú Duna parti szakasza) fejlesztése keretében vállaltuk el a tervezési és kivitelezési munkákat. Ezen belül út- és járda, valamint parkoló építését, a régi kikötő felújítását, tájépítészeti munkákat, elektromos és közvilágítási hálózat kiváltása korszerűsítése.
Jelenleg folyó munkáink között szerepel Felcsúton a víztározó turisztikai célú fejlesztéséhez tartozóan egy gyalogos híd építése.  

Szakembereink kiemelkedő projekteken szereztek másirányú gyakorlatot is az építőipar valamennyi területén, útépítés, autópályaépítés, hídépítés, magasépítés, vagy akár vízépítési munkák terén. 

20. Tüke Busz Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Székhelye: 7634 Pécs, Nyugati ipari út 8.

 

100%-os önkormányzati tulajdonban lévő társaság, tulajdonosa Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. A társaság és a munkajogi jogelőd vállalatok 1993-tól már önálló szervezeti keretek között szereztek tapasztalatot a helyi közösségi közlekedési szolgáltatás területén. A Tüke Busz Zrt. Közszolgáltatási szerződés alapján közlekedésszervezési feladatokat lát el személyszállítási közszolgáltatás keretében kizárólagos joggal (menetrendszerinti utasszállítás Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén belül, menetjegy- és bérletértékesítés, különjárati tevékenység, ügyfélszolgálat, utastájékoztatás, ellenőrzési tevékenység). 

Autóbuszállományunk jelenleg 162 db járműből áll, amelynek 20%-a elektromos autóbusz. Pécs város lakossága és az agglomerációból érkező utasok számára a munkanapi menetrendi teljesítés során átlagosan 93 autóbusszal látjuk el a forgalmi feladatokat, autóbuszainkkal 72 viszonylaton biztosítunk szolgáltatást, a folyamatos megújulás, a környezettudatosság jegyében. A társaság 2020. április végén vezette be járatain a nemzetközi trendeket követő, a közösségi közlekedés digitalizációját támogató mobiljegyet. Magyarországon elsőként a Tüke Busz Zrt.-nél valósult meg az elektromos autóbuszok decentralizált töltési rendszere: a beruházás keretében Uránváros autóbuszállomáson két BYD autóbusz és két Mercedes-Benz eCitaro jármű töltésére alkalmas berendezést építettek ki, a Tüskésréti úti javítóbázison pedig további 6 Mercedes-Benz eCitaro és 8 BYD autóbusz töltése biztosított.

A Tüke Busz Zrt. nyitott és elkötelezett minden innovatív, a közösségi közlekedésben a szolgáltatás minőségét fokozottan emelő és a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettséget szolgáló megoldások tekintetében. Felelősen támogatunk minden kezdeményezést, amelyek e társasági célokat fejlesztik és hozzájárulnak a fenntarthatóság, mint tudatos környezeti szemlélet és tevékenység megvalósításához.

 

További információ: www.tukebusz.hu

 

21. V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.

Székhelye: 8200 Veszprém, Házgyári út 1.

A V-Busz Kft. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 100%-os tulajdonú cége, amely 2019. január 1-től látja el a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatási feladatokat a városban. Közszolgáltatási szerződése 2033. december 31-ig szól. Jelenleg 22 nappali és 2 éjszakai vonalon teljesítenek szolgálatot autóbuszai, évente közel 2,3 millió kilométeres külszolgálati futásteljesítménnyel.
2022. januárjától 28 db szóló és 14 db csuklós MAN Lion's City Efficient Hybrid autóbusz teljesít szolgálatot a veszprémi utakon, a Zöld Busz Program keretében pedig 5 db MAN Lion's City E szóló autóbusz érkezett a szolgáltatóhoz 2022. június végén. Így jelenleg a V-Busz rendelkezik a legfiatalabb, egységes városi autóbuszflottával nem csak Magyarországon, hanem Közép-Európában is!

 

 További információ: https://vbusz.hu/

 

 

22. VIV Csoport

Székhelye: 1077 Budapest, Bethlen Gábor utca 21-23.

A VIV Csoport és vezető vállalataként a VIV Zrt. alapvetően Magyarország teljes területén, Németországban, valamint a környező országokban végez fővállalkozási, tervezési, kivitelezési és karbantartási tevékenységeket. Elektromos kivitelezés területén 35 kV-os feszültségszintig végezzük erősáramú és gyengeáramú villamos rendszerek és energiaellátó hálózatok szerelését, telepítését és üzembe helyezését. Az általunk szerelt rendszerek műszaki és minőségi színvonalát Bicskén működő berendezésgyártó bázisunk is támogatja, amely elsősorban kis- és középfeszültségű berendezéseket gyárt részben hazai, részben külföldi megrendelőknek, ismert világcégek készülékeinek, berendezéseinek felhasználásával. Az üzem a hazai közlekedési hálózatokba elhelyezésre kerülő elosztóberendezések mellett gyárt vasúttechnikai berendezéseket és részegységeket is, elsősorban uniós partnereink részére.

Cégcsoportunk megkülönböztetett figyelmet fordít a hazai közlekedési vállalatokkal való üzleti- és szakmai együttműködésre, amelynek eredményeként az alapításunk óta eltelt több mint 25 évben jelentős és sikeres trolibusz, villamos, valamint metró projektek megvalósításában vettünk és veszünk részt (mint pl.: Szegeden az SzKT áramellátási rendszer rekonstrukciója, Debrecen DKV áramátalakítók megvalósítása, 4-es metró áramellátása és állomások elektromos szerelési munkái, 1-es, 3-as villamos rekonstrukciója, 3-as metró felújítása, áramellátási és számos állomás elektromos kivitelezési feladatai…stb.). Munkáink során különös figyelmet fordítunk a gazdasági és környezeti fenntarthatóság alapelveire és előnyben részesítjük az élettartamuk során leghatékonyabban működtethető készülékek és rendszerek alkalmazását.További információ: www.viv.hu